Mark Rutte #2

Door 3x3 op dinsdag 14 maart 2017 10:26 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 5.134

http://www.unit.nl/thumbs/news/2017/carli-hermes-for-linda/unit_carli_hermes_linda_mark5-1200.jpg
klikbaar voor een korte versie van het partijprogram

Terug naar tweakers.net

De Passport review (hij is er)

Door 3x3 op vrijdag 21 november 2014 11:37 - Reageren is niet mogelijk
Categorie: -, Views: 4.144

Naast het artikel op de FP wil ik dit blog misbruiken als doorverwijzing naar dé [review] van een telefoon die de lat verlegt wat betreft bouwkwaliteit, messaging, gebruiksgemak en privacy.

[review]


.


http://i-cdn.phonearena.com/images/phones/49345-xlarge/BlackBerry-Passport-0.jpg
Tweaker review: Blackberry Passport zwart:

.


.


.


.

DE ECHT GRATIS TELEFOON (ze zijn er)

Door 3x3 op donderdag 20 november 2014 13:31 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 9.868

Een telefoon kan een dure hobby zijn. Zeker als je graag de kwaliteitservaring wilt van de nieuwste vlaggenschepen, dan kost zo'n toestel al gauw meer dan een gemiddelde computer.


Wat kost een telefoon?
Een telefoon is een stukje consumenten elektronica dat een relatief hoge afschrijving heeft.
Vaak is na vier jaar is bijna de hele waarde verdampt.

Een telefoon kunt u 'los' kopen, of op afbetaling via uw abonnement.
De aankoopprijs voor een losse telefoon zijn duidelijk. De 'koop prijs' voor een telefoon dat bij een abonnement zit, kun je het best bereken door te kijken naar wat het verschil is tussen een sim-only abonnement en hét abonnement dat je afsluit met telefoon.

Wat een telefoon u daadwerkelijk kost, wordt bepaald door:
  • (Aankoopprijs - verkoopprijs)/ aantal maanden gebruik = Afschrijvingskosten per maand.
De gratis telefoon.
Normaal gesproken daalt de waarde van een telefoon langzaam. Hoe ouder het model hoe minder waardevol hij zal zijn. Toch zijn er in het recente verleden ook uitzonderingen op die regel geweest. Telefoons die vaak wel schaars zijn, en kort voor een (te) lage prijs te koop geweest zijn. Als je niets wilt betalen voor je telefoon, moet je speculeren op dat soort 'laag in te kopen telefoons', dat zijn dé telefoons om op te letten, telefoons van een speciale aanbieding, telefoons met cashback, of jong/niet gebruikte telefoons die een ontevreden gebruiker tweedehands goedkoop verkoopt.

Maar zijn er telefoons geweest, die tweedehands nu méér of evenveel waard zijn als dan toen ze nieuw verkocht worden? Zoja Welke telefoons zijn dat?

Ik ben tot een lijstje van 3 gekomen.
  • De Sony Xperia M
  • De Blackberry Z10
  • De populaire Chinaphone
De Sony Xperia M
http://ic.tweakimg.net/ext/i/thumblarge/1372838303.jpeg
De Sony Xperia M was te koop voor 60 euro.in sept. 2014. Tweedehands kost hij nu op marktplaats rond de 75 euro dus de kans is groot dat je hem over ruim een half jaar kunt verkopen voor de originele aanschafprijs, waardoor de telefoon je dan niets heeft gekocht.

De Blackberry Z10
http://ic.tweakimg.net/ext/i/1406529679.jpeg
De Z10, was ook goedkoop te koop. In combinatie met een Cashback van 100 euro, was in Maart 2014 te koop voor 220 euro. Waardoor hij netto slechts 120 euro koste voor de attente koper. Vandaag de dag, een half jaar later, verwisselt de Z10 op Tweakers:V&A nog altijd van eigenaar voor rond de 140 euro, en doordat díe telefoons nog altijd updates krijgt die het toestel keer op keer beter maken, lijkt hij zeer waardevast.

Diverse Chinaphones.
http://ic.tweakimg.net/ext/i/1401457885.jpeg
Tussen de Chinaphones, zitten een paar pareltjes. En ook als je zo'n pareltje hebt, is het mogelijk om een effectief kostenloze telefoon te hebben. Kern daarbij om op te letten, is dat je een telefoon koopt met een goed stabiel os, en meest belangrijk, dat de telefoon een 'benchmark' wordt voor andere telefoons en dat de telefoon goede bouwkwaliteit heeft. Voorbeelden hiervan zijn de xiaomi Redmi,of de 1+1, als je als een van de eersten in zo'n telefoon stapt, kun je ook relatief lang doen met zo'n telefoon, voor dat het moment komt om hem weer te verkopen. Zolang die telefoon in de ogen van andere tweakers/consumenten veel bang4buck geeft, kun je zo'n telefoon relatief makkelijk verkopen aan de mede-tweaker, die wel de telefoon wilt, maar geen risico of wachttijd wilt van het verzenden.

Kortom, de gratis telefoon kan. Alleen is het net als bij aandelen, het belangrijk om op het juiste moment in te stappen en uit te stappen. Voor de 'volgende' gratis telefoon zou mijn advies ook zijn dit subforum Aanbiedingen en Kortingscodes in de gaten te houden om op het juiste moment zo goedkoop mogelijk in te stappen, of zelf te wroeten naar pareltjes in dit topic: Het topic voor (onbekende) Chinese smartphones - Deel 2